פותחים את השבוע בריח טוב • היכרות עם הקפה שלך

    תהילה גרינפלד | צילום: Sxc No Comments on פותחים את השבוע בריח טוב • היכרות עם הקפה שלך
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רגע, לפני שאתם מתיישבים. הכינו לעצמכם קפה. שבו בנחת, קחו לגימה והצטרפו אלינו. נגלה הכול על המשקה הנפוץ ביותר בעולם הלו הוא ידידנו הטוב, הקפה. אותו משקה שיצר סביבו הווי חברתי. אנשים 'יושבים על קפה' ולרוב ב'בית קפה'. מקיימים מפגשים חברתיים, אירועים משפחתיים ופגישות עסקיות.

    קפה, קפה מי אתה

    ישנן אגדות רבות סביב גילויו של הקפה. המפורסמת מביניהם היא על רועה עיזים באתיופיה שחיפש אחר עיזיו שנעלמו ומצא אותם מפזזות וערניות במיוחד אחרי שאכלו מפולים של שיח הקפה. הוא טעם מאותם פולים והרגיש מיד את הערנות והמרץ שאותם פולים הכניסו בו ומאז הכול היסטוריה.

    החומר שנמצא באותם פולים הוא הקפאין. חומר ממריץ הגורם לעירור מערכת העצבים המרכזית. את הקפאין ניתן למצוא בין השאר בפולי הקפה, עלי התה, פולי הקקאו, שוקולד ובמשקאות תוססים כמו קולה. הקפאין נספג במהירות ומתפזר בכל רקמות הגוף ונוזליו. השפעתו ניקרת כחצי שעה עד שעתיים מתחילת הספיגה.

    קפה ללא קפאין אכן לא מכיל קפאין, אבל מאחר שהוא עבר כל כך הרבה תהליכי עיבוד להוצאת הקפאין, הוא לא כל כך בריא.

    איך תרצה את הקפה שלך!

    'אופן הכנת משקה הקפה' הפך נושא לדיון עמוק. כל אחד והשיטה שלו. שלרוב מעידה קצת על אישיותו, עסקו והשתייכותו החברתית.

    גם בתי הקפה מציעים היום מגוון רחב של תערובות קפה. מה שהתחיל כ'נס' ושחור התפתח לעולם עשיר בטעמים. אתם מגיעים ל'בית הקפה' ואינכם יודעים מה להזמין להלן כמה מהסוגים המפורסמים:

    בוץ – הקפה הישראלי הותיק, ששמו ניתן לו בזכות המשקע הבוצי שנוצר בתחתית הספל. קפה זה מכינים באמצעות מזיגת המים בטמפרטורה גבוהה מאד, אך לא בטמפרטורת רתיחה, לכוס שבה פולי קפה טחונים דק.

    אספרסו – קפה שחור חזק שמכינים אותו באמצעות מזיגת מים חמים או מים בלחץ קיטור דרך פולים טחונים דק. קפה סמיך ומריר שבשוליו העליונים קצף חום אדמדם, המעיד על איכות המזיגה

    הפוך – קפה המורכב ממנת אספרסו בתוספת חלב מוקצף. בקפה ההפוך החלב הוא המרכיב העיקרי והוא מהווה את מרבית המשקה.

    לאטה – משקה המורכב מחצי מנת אספרסו בתוספת חלב מוקצף. בלאטה יש כמות של בערך סנטימטר של חלב מוקצף.

    קפוצ'ינו – משקה המורכב ממנת אספרסו, שליש כוס חלב חם ושליש כוס חלב מוקצף. לא מומלץ למי שבדיאטה.

    נמס – אבקת קפה שמכינים אותה ע"י טחינת פולי קפה קלויים עד דק, בישולם בטמפרטורה גבוהה ולחץ נמוך כאשר כתוצאה מתהליך זה המים מתאדים ונותר משקע קפה מרוכז, אותו מייבשים לאבקה. מערבבים כפית מהאבקה הזאת עם מים רותחים, חלב, סוכר או סוכרזית ומקבלים משקה קפה נמס (נס קפה).

     

    מילון מונחים מעולם הקפה:

    – לאטה-חלב

    – מקיאטו-מוכתם

    -דופיו-כפול

    -לונגו-ארוך

    – ריסטרטו -קצר

    לשתות או לא לשתות.

    בטח:

    מעורר, מרגיע כאבי ראש מסוג מסוים, עוזר בכושר-מגביר את ניצול האנרגיה וכן את כושר הסיבולת.שומר על הזיכרון.

    תזהר:

    מעלה לחץ דם, מפריע לישון, מעלה את הסיכון לדלקות פרקים, נשים בהריון-עלול לפגוע בעובר ואם ישנה רגישות לקופאין זה יכול להביא לדיכאונות,עצבנות והפרעות במערכת העיכול.

    כמו כל דבר בחיים צריך לשתות במידה . הכמות המומלצת היא 3-4 כוסות ביום.

    סיימת לשתות את הקפה ? מתי תעלה אלי לקפה !



    0 תגובות